Saturday, December 26, 2009

Aeisya's birthday celebration

Actually this morning we decided to go Sg. Congkak saje nak celebrate Aeisya's birthday semalam kan.
tetiba, dah nak siap siap....
''eh ma tak jadi lah pergi. kita makan malam ni'' k.eni kata (mama aeisya)
the kitaorg pun macam a lit bit upset la kan.
cam dah la nak sangat pergiiiii. sobss
okay fine. makan mana plak eh?
hihi k.eni said at ''Ar rawsha'' yehuuu i likeeee arabian style. it's nyummyyy
then kena siap siap on 7.30pm macam tuh. after maghrib la

tapi kat sana kang share with cousin and friend of abg zaidi.
takpelahh janji makan free. huhu

so this are some of the pic that i can show to you guys. haha layan bebehhh


dah sampai, me and k.in lah posing dulu. haha

then, with papa.
(sorry for the blurr. aeisya
took this picture bytheway)

this is k.eti and adik.

with abg wan

see! she's like a mother of Eusoff right haha

and this is papa with her 'cute' faces and mama



the sibling start from
faten, ezwan, zetty with eusoff and stina

before makanan dihantar


hha we again. boring huh??

okay inilah masanyaaaaaa yang kami tunggu.
makanan pun sampaii. nyum nyummm
tapi lauk yang sangat simple tapi amat mengenyangkan lah tapi an

nasi beriani yang diletakkan kambing.
banyak owww
beras cantik yang buat
sedap tuhh
ni tak tahu apa nama dia tapi salad lah kan.
sedap la ada sos dia.

ni sos nya. tapi cam yuckers.
mama kata lemak kambing?
eeeeeee i very don't like nyahh
but another one is like sos yang tomato. no picture. you guys sure can imagine kan yang ala sedap sedap tuh. haha apa aku ckp ni? pandai pandai la korang imagine ehh hahaha

and ni plak alaa tulang sumsum tuhh.
i dont like it but mama do.

okay sambung balik dengan others picture

semangat buat kebab ye bang oi

Both ngapp!

haha amek kauu. meriah tak?

fuhhh sodap bonar!

At the enddddd ......






From above : erne juliana, zetty edlinna, nur erinna,
mohd ezwan, nur faten farhana and nur quistina

and lastlyyyy jeng jeng jenggg hehe






haha. i also have a video but I didn't know what am i talking about and sbnrnya video ni diambil secara tak sengaja. haha cuba korang fahami apa aku cakap? aku pun tarak tahu haha

video

The end

p/s : nah. tengok nih.


di sebabkan ni lah aku dah nak accident.
bermulanya cam ni. okayy apa aku cerita ni korang base kan on picture yang aku lukis tak cantik nihh. ahh geram punya pasal.

okayy aku dari ar rawsha pun nak melintas lah ke kanan nak pergi yang ada tulis ''my car'' tuh.
mula mula lane pertama oklah aku melintas pas ada kereta dah bla. then sampai lane kedua tu cool je la aku melintas sekali kereta bodoh bahngang bahlul ntah budak budak jantan well yang biasa la budak ayam kampung melepak tengah malam tuh bawak punya laju sikit lagi kereta ''shit'' berapa inci nak langgar aku. haram betul. nasib aku menjerit lahh. ''orang lidi'' colour merah tu family aku lain. dorg pun dah pandang. dahtu jantan jantan bodoh nih nak usha usha plak! ha alamak. kau pikir dah bagus sangat ke? semua dah la kurus macam lidi pastu himpit himpit berapa org ntah dalam kereta saga yang sangat tak up macam kereta sewa rm10-15 satu malas. ee bengang betul aku. aku doakan kau accident gak malam nih! shit bloody fool. bodoh. urghhhhhhh!!!
and bytheway yang ''bulat bulat'' tepi tuh adalah kerta parking. so surelah semua yang lalu sini sempit and kena slow tapi ada gak mamat BODOH kat dunia ni yang nak pergi australia kot time tuh. maybe takut minyak habis. grrr


Thursday, December 24, 2009

Aiesya birthday

It's Aeisya birthday. hehe
and kitaorang as makcik makciknya yang majoriti nih nak buat lah something tuk budak kicik nih.
yang dah decide is...

1. cupcakes ofcourse (by adik and k.in tapi dibantu lain2)





hehe sorry lah semua tengok buruk buruk sbb tak mandi lagi nak siapkan cupcakes :D


2. strawberry pudding (by me) haha actually aku yang nak sangat makan dari dulu :D


alaa sikit je picture.
takpeeee atleast happy tauu. tahu macam mana nak buat dah.
ask me to get the resepi haha


3. tiramisu (by k.eni and me)
-tiramisu takde lak picture. hehe sorry dong


nih la hasilnyaaaaa

celebration aeisya ketika dirumah. hehe simple simple je.
dengar khabar esok mahu pi Sg. congkak. yeayyyyy




the first design yang boleh ditunjuk.
haha yang lain kena simpan dulu :D
bytheway the first and ssecond muka orang tuh, miss zetty yang buat.
haha dia ada secret resipi okayy


elehh aeisya malu malu plak bila orang nyanyikan dia happy birthday
eleleleee~~



yeayyy*tepuk tangan*

and ni lah cupcakes lain. wee






*(shouting) I DID THE ORANGE FLOWER. CAN YOU SEE THAT? *tibatiba

anyhow. happy birthday Aeisya. Aunty ana always love you
*ececehhh macam la aeisya baca nih.
tup tup makcik aeisya yang lain duk baca. haha

Kelly services

erin : a**, jum esok kita pergi kelly services. cari kerja.
me : haaa? apa kelly tuh?
erin : kita leh cari kerja lah kat situ. k.nadia (one of her friend) kata sure dapatnya.
me : okay malam ni ana balik then esok pagi ana datang sini balik aww.
erin : jangan lupa bawak resume
ana : macam mana pulak?
erin : buat je leeee

Kelly services tu macam agent tauu.
if kita reti speaking and writing in english and bm pun dah boleh.
so, cuba je lah nasib.
alamak tapi cam takut gak nih haa tau nak pergi interview.
dah la nak kena pakai semuar cam ala ala orang kerja office tuh. adoii
menyusahnyaaa
ok fine. pergi je la.

bila dalam interview tuh.
fuhh nasib dia tak speaking so like the mat salleh. cuma standard ah sikit sikit
well, my english are not so well kan. kalau salah ke pe bua malu mak je nyahh

interview

Sir : oh so baru habis SPM la ni?
me : yeap. i just finished my SPM and i have nothing to do.
Sir : datang sini nak kerja apa?
(aiyakk aku pun tak tahu nak kerja apa meyhh. anything la tapi cam ntahhh apa kerja aku boleh buat actually?)
me : oh saya tak kisah. semua boleh. maybe clerk, ke office work.
Sir : macam ni lah. saya kasi awak kerja kat maxis hmmm awak duk mana ya?
me : hmm tuh la saya tak da transport. kalau boleh nak yang dekat dekat.
Sir : maxis TS okay tak?
me : hmm boleh kot.
Sir : ada transport ke?
me : ada kot. tengok lah kalau kakak kerja jalan situ ke. maybe boleh naik sama ke.
Sir : okay, saya akan masukkan awak automatically ke maxis TS gaji RM1--- tak termasuk OT. okay?
me : hmm. boleh bolehh.
Sir : haa bagus lah cm tuhh. sbb yela awak pun takde any experience kan. maybe by kerja nih awak adalah juga experience.
(both gelak)

haha aku buat ni untuk siapa siapa yang rasa dia tuh sangat takutkan interview macam aku dulu la.
adoii punya takut rupa rupa soalan soalan ni aeisya pun boleh jawab. heee
tapi aku kena amek surat benhenti sekolah la plakk. aiyohh

bye

Sunday, December 20, 2009

Paranormal Activity

Eh korang ada dengar tak pasal cerita ni? it's a movie.
entah la maybe keluar in Malaysia or not or maybe keluar tapi lambat lagi kot
but my sister tak boleh tahan terpaksa la cari kat kedai cd.
well dah sure la don't have the original and she bought the 'cetak rompak' one. hehe
don't follow us or you are going n jail. HAHA tetiba :D


Image Hosted by UploadHouse.com



Okaylah cerita ni is kinda bored.
sebab macam ntah apa apa ntah yang kita sentiasa needs to be alert every second when we watch this kind of movie.
mula mula tuh macam....
''eh betul ke ni? ''
''eeee mana hantu dia?''
''alaaa lembap plak nak tunggu malam...''
''eeee bongok la bf dia nihhh...''
haaaaaa macam ni lah gaya nyaaaa but dah nak the end of the ceritanya, amek kau ni first yang bila aku rasa aku dah mature ni tertiba dah paham sampai amek kau naik bulu roma okayyyyy!
sumpah tak tipu.
apapun korang memang kena tengok cerita nih.
but last last pun macam sedih kesian dekat micah aww

and ni lah antara script yang dorang ada cakapkan.

Katie ( is the girlf yang can feel when the spirit is near with her)
Micah (is the boyf yang tersangat caring but dia tak caya sangat about spiritual ni semua)
The psychic (is the doctor yang try to help masalah si girlf)

The Psychic: You cannot run from this- it will follow you. It may lay dormant for years. Something may trigger it to become more active and it may over time reach out to communicate with you.




Micah: What if we just get this Ouija board and we find out what it wants and then we give it what it wants? Then it's gone.
The Psychic: Because what it probably wants is Katie.


Tapi yang conversation ni macam a lit bit funny sikit, HAHAHAH


Micah: I understand where you're coming from- just remember too, that you didn't exactly warn me about this kind of stuff before we moved in together, so I think I have a little bit of say in what we do.
Katie: I get that, but honestly what was I supposed to say? On our first date, 'Hey, I think there's a demon that I think has been following me.'
Micah: No, but maybe on our fifteenth date, or our thirtieth date, or when we decided to live together... that might've been a good thing to bring up.

the end. enjoy this film okay

p/s : overall, 4/5 :)

Saturday, December 19, 2009

Mother

Ada renungan Buat Kita Semua yang mencintai ibu Kita.

I LOVE U MOM !!!

Waktu kamu berumur 1 tahun, dia menyuap dan memandikan kamu…

sebagai balasannya, kamu menangis sepanjang malam.

Waktu kamu berumur 2 tahun, dia mengajarmu bagaimana cara berjalan…

sebagai balasannya, kamu kabur saat dia memanggilmu.

Waktu kamu berumur 3 tahun, dia memasak semua makananmu dengan kasih sayang…

sebagai balasannya, kamu buang piring berisi makananmu ke lantai.

Waktu kamu berumur 4 tahun, dia memberimu pensil warna…

sebagai balasannya, kamu conteng-conteng tembok rumah dan meja.

Waktu kamu berumur 5 tahun, dia membelikanmu baju-baju mahal dan indah…

sebagai balasannya, kamu memakainya bermain di lombong di kawasan lumpur.

Waktu kamu berumur 6 tahun, dia mengantarmu pergi ke sekolah…

sebagai balasannya, kamu berteriak, “tak nakkkkkkk”

Waktu kamu berumur 7 tahun, dia membelikanmu bola…

sebagai balasannya, kamu melemparkan bola ke jendela tetangga

Waktu kamu berumur 8 tahun, dia membelikanmu aiskrim…

sebagai balasannya, kamu tumpahkan dan mengotorkan seluruh bajumu.

Waktu kamu berumur 9 tahun, dia membayar mahal untuk persekolahanmu

sebagai balasannya, kamu sering ponteng dan tidak mahu belajar

Waktu kamu berumur 10 tahun, dia mengantarmu kemana saja, dari kolam renang sampai pesta ulang tahun…

sebagai balasannya, kamu melompat keluar kereta tanpa memberi salam.

Waktu kamu berumur 11 tahun, dia mengantar kamu dan teman-teman kamu ke bioskop,

sebagai balasannya, kamu minta dia duduk di barisan lain.

Waktu kamu berumur 12 tahun, dia melarangmu melihat acara TV khusus untuk orang dewasa…

sebagai balasannya, kamu tunggu dia sampai keluar rumah.

Waktu kamu berumur 13 tahun, dia menyuruhmu memotong rambut karena sudah waktunya…

sebagai balasannya, kamu cakap dia tidak tahu style sekarang.

Waktu kamu berumur 14 tahun, dia membayar membayar percutianmu kerana cuti sekolah

sebagai balasannya, kamu tidak penah meneleponnya

Waktu kamu berumur 15 tahun, pulang kerja dia ingin memelukmu…

sebagai balasannya, kamu kunci pintu bilik tidurmu.

Waktu kamu berumur 16 tahun, dia mengajari kamu membawa kereta

sebagai balasannya, kamu pakai keretanya setiap ada kesempatan tanpa mempedulikan kepentingannya.

Waktu kamu berumur 17 tahun, dia sedang menunggu telipon yang penting…

sebagai balasannya, kamu pakai telipon tak henti semalaman.

Waktu kamu berumur 18 tahun, dia menangis terharu ketika kamu lulus SPM…

sebagai balasannya, kamu berpesta dengan teman-temanmu sampai pagi.

Waktu kamu berumur 19 tahun, dia membayar semua pembelajaranmu dan mengantarmu ke kolej pada hari pertama…

sebagai balasannya, kamu minta diturunkan jauh dari pintu gerbang biar tidak malu sama teman-teman.

Waktu kamu berumur 20 tahun, dia bertanya, “Dari mana seharian ini?”

sebagai balasannya, kamu menjawab, “Ah, sibuk je nak tahu hal orang!!”

Waktu kamu berumur 21 tahun, dia menyuruhmu mencari satu pekerjaan bagus untuk karier masa depanmu….

sebagai balasannya, kamu bilang, “Aku taknak jadi macam kau.”

Waktu kamu berumur 22 tahun, dia memelukmu dan terharu waktu kamu lulus pengajian tinggi…

sebagai balasannya, kamu menanya bila boleh ke luar negeri.

Waktu kamu berumur 23 tahun, dia membelikanmu satu set barangan untuk rumah barumu…

sebagai balasannya, kamu menghina kepada temanmu betapa buruknya barangan itu.

Waktu kamu berumur 24 tahun, dia bertemu dengan tunanganmu dan bertanya tentang masa akan datang...

sebagai balasannya, kamu mengeluh “Aduh kenapa plak nak kena tanya macam tuh???”

Waktu kamu berumur 25 tahun, dia membantumu membayar pernikahanmu…

sebagai balasannya, kamu pindah ke negeri lain yang jaraknya lebih dari 500 km.

Waktu kamu berumur 30 tahun, dia memberimu nasihat bagaimana merawat bayimu…

sebagai balasannya, kamu katakan “Sekarang zaman dah moden.”

Waktu kamu berumur 40 tahun, dia meneliponmu untuk memberitahu kenduri salah satu saudara dekatmu…

sebagai balasannya, kamu jawab “Aku sibuk sangat, takde waktu lah.”

Waktu kamu berumur 50 tahun, dia sakit sehingga memerlukan perawatanmu…

sebagai balasannya, kamu terbaca sekiranya orang tua ada dirumah akan mempengaruhi anak2 kamu.

dan SUATU HARI, dia meninggal dengan tenang…

dan tiba-tiba kamu teringat semua yang belum pernah kamu lakukan…

dan disini lah kamu terkenang semua jasa jasa yang dicurahkan oleh ibu kamu dan dia yang memberikan semua kasih sayang

dan sekarang kamu tidak akan merasakan lagi kasih sayang itu selama-lamanya.


I LOVE U MOTHER

APAKAH KAMU SAYANG ORANGTUAMU?? ??
KERANA PERCAYALAH ORANGTUAMU SELALU MENYAYANGIMU

P/S:''Mother is the best super hero in the world''

Friday, December 18, 2009

New post HAHA

WOW. It's been a long long long longgggggggggggggggggggg time I did not update this blog kan kan kannnnnnn?
yeahhh start sekarang yang saya tengah karang ni,
18th december '09 bersamaan dengan hari jumaat yang disertai dengan hari maal hijrah,
and and pukul 12.05am (actually dah 19th december kan) whatever I don't really care pun,
saya akan update my lovely blog ni seperti biasa okayy
and after this korang pun takde la hangin sbb kalau bukak page ni means before before ni takde ape ape latest news kan kannn?
hehe
here we go,
let me start with a new topic is....

First,

HAPPY MAAL HIJRAH EVERYONE !

Petang tadi we have a bit conversation around family especially for the sibling kan.
adalah salah paham sikit sikit sana sini,
well alhamdulillah semua dah pulih and ketidakpuashatisan dapat diselesaikan dengan diadakan musyawarah ni kan.
tapi secara jujurnya ada gak sebak sebak and yang blh membuatkan saya menangis lebih lama dr orang lain. HAHHAHAHAHHAHAH
opppsssyyyyy, whatever

Second,

semuanya start dari Kak yuli laaaa uwaaaaaa sampai aku nak tak nak, check gak through internet!

Dude Herlino dan Naysilla Mirdad berkahwin?




JAKARTA - Bantahan demi bantahan dilayangkan oleh Dude Herlino dan Naysilla Mirdad saat kedekatan mereka disebut sebagai hubungan lebih dari teman. Namun, kabar tersebut pun akhirnya terbukti setelah keduanya melangsungkan pernikahan, Sabtu (12/12/2009).

Kebahagian kemarin bukan hanya milik Dude dan Nay, demikian sapaan akrab putri pasangan Jamal Mirdad dan Lidya Kandou ini. Kedua orangtua mereka pun ikut merasakan kebahagiaan tersebut.

Usai melangsungkan akad nikah, keduanya tampak berbagi kebahagiaan bersama kerabat dan sahabat. Tak hanya mengucapkan selamat, bahkan beberapa kerabat pun berfoto bersama.

Memang kabar kedekatan keduanya sudah lama dan bahkan tak ada yang tahu persis kapan keduanya berpacaran. Baik Nay dan Dude selalu membantahnya, bahkan hingga beberapa hari jelang pernikahan mereka.

Di hari bahagia kemarin, hanya kerabat dekat yang hadir di hari bahagia mereka.

pernikahan dude dan nay, telah tergelar. tidak ada yang tahu sejak kapan keduanya berpacaran. Dude pun tampak bahagia karena hubungannya dengan Nay telah resmi.

"Dan akhirnya, hari ini (Sabtu), saya melangsungkan pernikahan dengan Nay. Hari ini disahkan," ujarnya singkat.

P/s : hancur hatiku, mengenang dikau, menjadi keping keping,
setelah kau kahwinn lalalala~~~
uwaaaaa i'm so sad. damnot

Saturday, September 26, 2009

Last update

Hello gengg,

agaknya udah lama juga kita ngak ketemukk.
miss me? hahahha
for those yang dah selalu jumpa tuhh, harusla bosan kann. hehe

okayy first of all, i wanna say sorry for not updating my blog.
well, im getting busy with my trial and so on
spm just around the corner about one and the half month je lagi kot.
ekau gilo ko po nak online
plus, myspace and facebook pun kadang je buka tu pun just nak check.

di kesempatan raya eidulfitri ini,
saya ingin memohon ampun dan maaf sekiranya ada buat salah *smiling*
kepada pakcik ke makcik yang sedang baca, duit raya takde keeee? :P
ade ke patut mentang mentang raya ni den duk make up, so org tua ingat den dah tuo pahtu tak dapek plak den duit rayo. adoiii
woi, den bauw 17 laaa! =.=

oklahh meh cheq story about raya haritu
papa decided to raya at terengganu. yeayyyy

18th sept '09

di pagi raya,
bermacam macam lauk ada. seperti.....

kek coklat

nasi beriani beserta lauk

satey ayam

sementara, kami pula tukang menjamah lerrrr
seee, aiesya pun breakfast aww

same with us!




and papa with the uncle idk what his name :P

then, ktorang pun take some cool pictures like......



*with mimi*
she's the one with the long hair and wearing the orange/red baju kurung
she's cute ryte?

*Mengada with sibling*


*ini pula kaum wanita from nasir's family*



*Nasir's family*
Terengganu


*Nasir's family + Abg Yie & K. Amy*
Kelantan

also there are some funny picture that i'll show to you guys. haha
aku tengok sendiri pun mesti gelak sorang sorang :D

*papa pose baik punyeeee*
*hehe papa sebok je*
*gediknyee*
*focus on his eye*




so. sampai disini je la salam cintaku padamu yang akan disampaikan.
*apa aku ckp ni?*
anywayyy, lain kali dah habis exam, kamu bisa check blog aku lagi yaaa

adios fabrigos
*haha lantaklah adios apa pun*

daaa~

love you oulllsss