Saturday, January 9, 2010

Bestfriend!

So today papa is not in KL.
so bukan lah nak ambil kesempatan. cuma come on, dah nak one month plus plus i never meet my bestfriends, closeeeee friend.
and banyak storyy nak cerita kat diorang
nak tak nak, i must to see them!

I thought papa balik todayy so rasa semacam nak kua ke tak kang kena marah pulak dengan papa.
the mama call papa and papa cakap balik esok.
yahoo!

finally,
amin ya rabbal alamin, hehe i meet my friends.
then we lepak at KLCC ofcourse yang ada bus sehala dgn rumah aku haha

Me, Yang, Nad, Adik, and omar .
we watched muallaf.




hmm, i don't know what's the motif of the storyy
tak paham, and i was like,
'yoo what's the ending of the story do? haihh'
tak suka tak suka!

On the other side, aku ada google abt cerita ni. and aku ada jumpa satu blog ni abt kontroversi something la, no need to mension here but if you guys google it, mesti jumpa.
ada banyak comment yang dilemparkan.
and semua betul tapi ada gak yang memihak yasmin ahmad.
contohnya :
''tahu tak filem muallaf dah berjaya gerakkan hati orang kafir untuk mengkaji tentang quran?''
bila aku baca ni mcm,
''a'ah la. btl gak la sbnrnyaa''
So, i think you guys better watch muallaf and pandai pandai lah menilai.
hihi


okayy back to MINE story haha
then after dah tengok muallaf tuh,
nur plak datang. yeayy !
then we lepak-lepak-ing at KLCC's foodcourt.






sempat je nad ni kalau nak makan. haha

i miss you and i love this. huhu gedik

apo kono eh jang




and This is PERFECT !




yes, MEREKA sahaja yang saya nak! ;)

haha aku gila

then nad akan dating sama omar. and yang dah nak balik.
so tinggal me, adik and nur.
yeayy tengok movie lagi :P
cerita Did you hear about the morgans
haha cerita ni sangat sweet, best, romantic, masuk akal and berpuas hati
and her ex-husband tuh desperate nak nak ex-wife dia balik so dia buat mcm mana sekalipun sampai leh menarik pulak hati perempuan tuhh,
hehe
comel lah
korang KENA KENA KENA tengok :P


and the best part bila bear tuh datang hahahha kelakar :D

okayy i should go to sleep. mengatuk
nyte nyte, daa
The Things that I hate so much.

1. Girls. yang mana tengah di alam percintaan. i be focus on remaja la yang sure dia couple for fun and bukan sampai kahwin kan, kenapa mesti macam mengada-ngada huh? macam pelik la, peluk sana peluk sini then anggap her boyf tuh like king la yang nak disanjung sanjung. hurmm pelik la =.=

2. Modal yang TAK jadi. memang ada banyak photoshoot je. Tapi kenapa semua picture macam 'yeayy i'm the superb hot modal ever' ? padahal muka tak lah secantik mana an. adooii cubalah try cermin sikit ada macam gisele b√ľnchen tak?

3. Kenapa kalau pergi Pavilion semua muka sama je yang ada? aiyoo dah takda port lain ke mereka nak pergi. plus, muka familiar semua nihh cukup ke duit nak beli barang barang yang situ ann lain lah dalam poket ada lah lebih kurang rm200++

4. Then, kenapa semua kena hipokrit. for an example la, dalam myspace nak ckp '....... i love you so much, you're my bff ever. i cannot live without you. you always beside me when i really need youu.......' . well hello, dont be so annoying boleh takk?

i think only this i can share with you all la, I am not in the very good mood.
so i'll be update this later.
damn, i am so tired man.

bytheway,
Girlfriends, rindu lah. bila nak ketemuk?

Monday, January 4, 2010

Working day

hmm. penat nyeeee baru sampai rumah ni
i hate working.
benci benci benci benci benci
like mama said before, kita akan suka bekerja IF situation kita okayy
the problem is? AKU TAK SUKA KERJA NI
urghhh to be a receptionist was so easy but i just need to learn more or few things from the one who incharge for me.
TAPI ....

Macam ni la
mama and we went to Wisma Denmark ni arond 1.20++pm sorry i don't remember.
it's a lunch time i need to see Miss or Mrs Josephene Koh (JK) but she's not there.
Okay so me and mama wait for a minutes.
when she arrived,

JK : oh you wanna see me. it is?
Mama : yea. my daughter got a call from kelly services that she need to work here for one week.
JK : Oh ya. as a receptionist right?
Me : yea yea.

JK bring me to the Receptionist's place.
JK duduk the dekat situ the she teach me some of the technique about how blablabla.
but it's only take not more than 3 minutes.
boleh bayangkan dengan kebodohan aku yang tak pnh tahu cm ne kerja ni then ter-blur nyeee.
apa dia pikir aku 3 minutes dah boleh hafal ke?
shit lahh
mama lagi lah blurr
sbb baru aku nak tanya JK, minah ni dah masuk dalam.

so i just wait there and adalah some phone call.
adoi blurrr.
walaupun SEPATUTNYA tak boleh ckp
''sorry sir. I'm still new here''
tapi aku TERPAKSA cakap gak. sorry la eh sapa yang call tadi, my bad
masalahnya takda org langsung nak guide aku and kat luar tu cuma ada aku and mama je.
damn la, aku tak suka macam ni.
aroun 4pm cam tuh bila tiba tiba JK keluar dia nak injau aku lah kot,
dia terus datang and bila aku tgk ckp on phn,
ada ke patut dia terus rampas je then nak hentak hetak button
OH MY GOD.
then atas meja tuh mmg ada kertas2 berselerak then aku kan on phn bila plak nak kemas,
si JK ni kemas+hentak semua kertas atas meja tuhh
fuhh aku memang hangin lah ann
then dia siap tanya,

JK: you haven't working before huh?
Me: nope.
(then dia geleng geleng kepala macam SHIT)

then dia dah masuk.
sampai satu tahap aku nak nangis.

Me : ma, jum kita call JK. Tak tahan la macam ni. ada kepatut layan mcm ni? a** dah la baru tak tahu pape. mama tak tgk ke dia hentak hentak cm ne tadi? bongok lahhh arrghhh!
Mama : okay lah. mama tgk pun tak proper langsung. ana call la JK through comp tak boleh?
Me : ntah la. mama takda numb dia bg tadi ke?
Mama : mana ada. dia bg number kat reception ni je.

heee TENSION

yela sape tahan wehh
then ada sorang cinapek ni keluar gi toilet bila masuk balik,
''oh you are new here haa? only for today right?''
fuck tak? macam hina gila an? oh damn. bengangnyaaa

aku terus call KS then marah marah la apa kasi kerja mcm ni.
rupa nya si KS ni pun kesian kat aku. dia soh aku stay for today
okay aku try jee laa.
eee kalau na iktkan hati tak dapat gaji harini pun takpeee janji aku nak blah from that fucking hell tuh !
idiot.

nah, ada picture haa


ni la kerja aku. haha pick up the phn call.
*hello. good afternoon, alcatel lucent. can i help you?*

ni la phn yang buat aku dup dap dup dap bila ringing haha


my table yang sangat BOSAN.


i know it is blur, im sorry
and this the list of name and number phn that i should to remember
how am i suppose to remember all this shit in only for ONE DAY?
anyoneeeeeee who can tell me?

and bila nak balik tu pun,
dekat pintu

JK : macam mana kerja haa? okay ke?
Me : hmm okay laa but there are some trouble that i made. i'm sorry but i'm still new.
JK : ohh haha okayy okayy

kepala hotak kau lah okay okayy
darmnnn, whateverr

p/s :rasanya nak stay lagi ke huh tuk esok?


Receptionist?

The story started when ..

pagi pagi nak pergi berry (which is berak dalam bahasa melayu nye huhu)
tiba tiba,

Erin : a**, nak Kelly Services (KS) nak cakap.
Me : huh malas la. nak cakap apa lagi?
Erin : amek je laaaaa. ada kerja tuh.

(then i just take the phone sambil berry tuh)

Me : hello.
KS : hello. may i speak to nur faten farhana?
Me : yes, speaking.
KS : faten, do you want to work at Wisma Denmark nearby Putra Dang Wangi from 9 to 6 as receptionist rm** per day for one week?
Me : hurmm harmm hmm haa okay okay
KS : agak agak bila boleh sampai?
Me : sekarang pukul berapa eh? hmm
( cik erin tuh menjerit kul 12.30 ala ckp je around 1 or 2 )
maybe 1 or 2 cause i dont prepare anything yet.
KS : okayy. i want you to go there as soon as possible maybe 1. okay or not?
Me : haa okay okay i'll try my best.
KS : okay faten i will give the address later
Me : okay thx.
KS : thank you. byebye

papp!

alamakkkk what should I do.
it is still 12.30 and i have 30 minutes before i get there
dalam kepala otak plak,
*kau betul ke nak kerja ni faten? reception? kau tau ke kerja as receptionist ni? sempat ke sampai? nanti kau nak luch pukul berapa? nak kawan dengan siapa?*
OH GODDDDD PLEASE HELP ME.
tapi terima kasih Allah kerana kau dah buka pintu rezeki aku :)
heeeee fenin fenin.

byeee
i got to go

later bebehh

Saturday, January 2, 2010

Hot male artist

*alamak aiii dia punya senyum, perempuan mana yang tak cair wehh!

Aaron aziz Aaron aziz Aaron aziz
aiyooo kenapa dia sangat handsome?
oh noooo paling cam marah, kenapa dia dah kahwin?
heeeeee he is so fucking hot. yeayy i like him so much.
whatever, even aku cam tak kenal dia sangat DULU tapi sekarang hishhhh 99.9% lah aku suka okayyy
kalah anuar zain. walaupun aku penah suka anuar zain hahahha
(tapi still la suka anuar zain :P ofcourse!)

but that day, my friend told me that aaron aziz is going to have free photography ke apa i guess so dekat KLCC tapi takleh pergi sbb papa tak kasi keluar.
hishh tak suka tak suka.

plus he's married.
huu patah hati. anyway i dont even care pun sbb aku bukan la FANATIC sangat pun kannnn. hee.
yang pasti dia HOT!!

the best part is wheennnnn..

time ni kan dalam pisau cukur.
Oh my god, bila time scene ni keluar, aku rasa cm nak gak jerit kat movie,
''AARON AZIZ, I LOVE YOUUUUU ! YOU ARE SO DAMN HOT !!!!''
haha malu tak agaknya?

=)

Friday, January 1, 2010

JOB

Korang ! korang ! korang !
sobsssss
serious shit i needdddd a job!
tak suka lah duk rumah je macam ni. adoiii
semua tempat aku pergi nak cari kerja, semua nak experience.
eh hello para mangkuk manager semua yang ada kedai, cam ne orang nak ada experience tapi kalau kau pun takda nak kasi org yang baru macam aku nih.
hishh. tension nyeeeee
BENCI BENCI BENCI.

Kelly services pulak buat hal.
ni aku tension tauu. memang lah salah aku sbb tak ambil number consultant tuhh tapi dia pun dah tahu numb aku, pandai pandai lah call. idiot.
BENCIIII

hurmm, apa nak buat ni?
korang tolong la. sesiapa yang duk kawasan Bandar baru ampang which is yang sehala ke Ampang Point, Great Eastern, Klcc, Avenue K, tolong la contact aku if ada tempat kerja kosong.
please please please.
aku sangap dah nih
(haaa amek kau, ayat rempit semua kua. haha)

YA ALLAH, BANTULAH HAMBAMU INI!

Karok dekat Wangsa Walk

well, wangsa walk ni baru lah kan.
alaaa tipu lah kalau korang tak tahu wangsa walk ni kat mana kan.
haha it will be stupid question i guess.

Setelah berminggu minggu fikir nak pergi karok FINALLY pergi jugak !
yahooo i liokeeee
ingatkan nak pergi KTV ampang park tuhh
tiba tiba...
haaa k.in kata wangsa walk 3 jam rm54++, hmm aku tak dongar sangat apo dia cakap.
tapi something cam tuh laaa
haaaa okay lah tuhhh.
lagi la i liokeeee nyahhh!
haha

but the problem is,
kitaorg tak tau jalan pi sana.
okay bukan cam tak tahu kan.
what i mean is aku tau nak pergi wangsa maju tapi tak tahu nak pergi wangsa walk sbb hmmm ntah la. sebab apa ek? haha aku rasa mmg takde sebab la. sebab aku tak tahu lah jalan dia.
*okay, time to ignore her. dia dah start merepek*
lalalalala

okay then i asked k.eni.
rupa rupa senangnyeeeeeeeeee kalau ikut jalan jelatek ke setiawangsa ke wangsa maju terus ke wangsa walk okayyy
haha kalau lah aku ada kereta, .................
(dah lama aku akan sambung ayat ni) haha

hmm, sorry la nyah sekalian alam.
aku takda pic wangsa walk ni.
dah google pun tapi semua orang guna pic yang sama haha sian blog orang dah first guna gambar sendiri tuh. huhu
*okay aku baik, taknak curi pic org haha*
haa pandai pandai lah korang search ke pergi sendiri. lagi senang.
jap, aku kesian, aku jadilah pencuri sat. senang korang tengok kat sini.
plus, web rasmi wangsa walk pun belum ada lagi sbb ye la. baru kan.
nah!

see bilik dia cantik kan.
and ada nasihat eh,
everytime nak keluar je from the room, pastikan ingat number bilik and bawak phone.
sure nak balik korang pening :D
haha sbb number aku masuk ni pun tak boleh kalah 824 kauu. haha

this is the screen touch.

Today is our bad day.
hmm yang rm54++ only from monday-thursday jerrrr
so we (me, k.in, k.eti and adik) decided amek je la 3 hours and rm88 with one jug of coke.
okay lah tuh la kira rm22 je sorang.
puas hati okayy
sampai suara mak pun hilang sikit sikit nok.
haha

cop, but i have some of the pics . hehe


i'm gonna choose the song that i like nyah


lalalala~
lalalilalo..

see! poleh posing lagi okayy haha




okay tu je lah.
i think that's it. bye baby baby sekalian HAHAHAHA
thx for reading.
mucacas gracias =))

p/s : damn. i really need a job! Allah, please help me. pleaseeee~