Friday, July 31, 2009

Hair



yeayyy today me decide to cut my hair.
aiyakk panjang sudah. macam kuntilanak.
(takde la panjang mana an actually)
cuma cam haih bapak rimas wehhh.
hehehehe......

buat buat baik ngan papa. tolong die menaip taip segala.
then, dia pun rasa terhutang budi so that on that time la aku leh masuk line nak minta kebenaran kua rumah. yeahhh bebehh
finally, dapat pun :)




cehh, muka gila lah scary, HAAHHA

akhir kata, i miss my old hair meyh. when can i get it back? :(

Thursday, July 30, 2009

tourette syndrome (sbu)

ok, jum tengok video nihh.
sumpah do Jehan and Iya bapak kuang aja ejek tourette syndrome. hahahha
kelakar lahh kan tapi.
haha watch this!

Saturday, July 25, 2009

Saturday

Kenyang la after makan makan kat rumah ni haaa
papa masak sampai tempoyak ummmmhhh layan bebehhh
pedas :) i likeeee
bila petang ni k.eti decide nak pergi jog kat ala yang belakang ampang point tuh.
ok la semangat.
last minute si makcik sewel ni malas pulak. adoii
die yang ajak adik gi cuci kereta aiyoooo
baru nak pecahkan lemah berlebihan nih HAHAHA
byee

Thursday, July 23, 2009

Celebration

Sarina sabrina. haha cake kecik pun boley lah .
Happy birthday. ok today baru dapat sambut. sbb Nur dah datang kan ;)

bila cake nye nak nyalakan api meyh?

sabby gumuk. haha

wishing lalalala~

bila nak makan ni kak?

aaaaump!

video
.sorry terbalik la eh.
-cuba dengar apa wish Sabby. huhu how's sweet :)-

this is what we call as BESTFRIENDS :)

oops la laa, my hand ouch :P


Then, apa fikir bila Sabby senang senang makan cupcakes kecik semua, dia bebas la?
hahha siap la hang. kitaorang bawak tepung and air.
lantak hang la.




haha sian kau b. tapi leh buat, PADAN MUKA! :)

Tuesday, July 21, 2009

Harry Potter?


haha siapa siapa yang kenal aku, i bet they know yang aku ni tak la fanatic G I L A dekat cerita yang mengarut ni an.
except for Adik and Faliq :)
and today, adik ajak me to accompany her.
tengok la Harry potter,
saya bagi 3 bintang je la sebab cerita ni boring bagi saya :P

Kucing bulu lebat .

huhuuuu tak sabar nak tunggu papa balik since 6pm++ tadi.
aiyooo papa nak bawak balikk kucingg
bila aku bangun je tidur.
aiyaaa papa gila la dah semangat beli semua barang barang kucing haa
cost pun papa cerita kat adik around rm80.
adoii. kalau orang mintak, bukan main kedekut.
tapi sal kucing nihh, haihhh MANA ACI !

eh eh orang tua ni. berjiwa suka kucing gak ye. ingatkan tak suka meyh.

dah tu tengok tengok kul 11 baru papa balik.
rupa-rupanya die kua minum dulu sama kawan kawan die. haihh
ok la fine. kucing parsi gitu. mak suka! mak suka!
one is yellow and other two is black.
the yellow name is J.lo which is mama punya.
while the black's name is Chicky and Goku. ni lak aku and adik punya.
saya punya betina. yeay leh gumuk kan die biar jadi macam saya. hikhik ^_^

....J.Lo....





...Chicky and Goku...

sedap eh minum air free ye Goku?


Sunday, July 19, 2009

Old friend

Her nama was Fatin Nabilah.
Benda pertama yang akan ingat dia is, time form 1, dia mempunyai rambut kerinting seperti peguam yang pakai rambut palsu tuh. hahhaha

tapi ni tipu sangat la an cause this is more worst than her old hair

lawak seyhh
and today she invite me. kakak first die kot nak kahwin.
plus, she also invite dak sbu pun.
tapi me je yang tak busy. yang lain semua ada hal.
gila lah rumah dia yang boleh dikatakan banglo itu. besar amat.

ini haa dia budak yang comey lotte. dah cantik kau sekarang ehh :)
time ni kekok. met old friend kan. korang takya nak bahan muka aku ehh.

Bila ontheway balik plak, alahaiii ada couple orang cina ni.
haiiiii so sweet ohh. they were holding hand together.
hehehe, so me snap their picture from behind.
tak nampak sangat pun.


Saturday, July 18, 2009

One Liter of Tears


so thank for those who giving me opportunity to watch this movie eh :) cheewahhh
adik la ofcourse kan. sebab die yang nak ajak.
at the first place, my first impression was like,
'aiyakk! best ke cerita ni ehhh? macam ngantuk gile je nak layan'
So, adik forced me to watch it.
ok laaa layan je.
meh sini aku cari synopsis cerita ni ehh.

''Sometimes I feel like my body doesn't belong to me.
What's happening to me?''

This drama is about a girl who was diagnosed with a disease called “Spinocerebellar Degeneration” when she was 15 years old, and was able to continue her life until her death at the age of 25 years old.

The plot is based on the true story of a Japanese girl named Kito Aya, who had the same disease. She kept writing in her diary to remember her experiences until she could no longer hold a pen. Aya simply wished to live until the end of her life, and the purpose of writing in the diary was to remind herself to not give up. She shed tears many times, at the same time encompassed by the rich love and support from her family, friends, and boyfriend. Her diary “1 Litre of Tears” was published after her death, because of its inspiring and courageous message of ...

“Just being alive is such a lovely and wonderful thing.”


Adoyaiii serious when i watched this movie,
i was crying like hell.
by the wayyy ada sebab tau menangis ni.
sumpah do, korang kena tengok cerita ni. download la mana mana, janji korang leh tengok.

nasib Aya's boyf in this drama was so cute.
comel kan kan kannnn? :)

and this was the best part when her boyf try to admit yang dia kata si Aya ni menyusahkan die.
and he say sorry for that. kena lah mengaku kan.
tapi yang best nya, Aya ni senyum jeeee even orang kutuk dia.


Here we go, this is the trailer of this movie. enjoy ok! ^_^

Friday, July 17, 2009

Rampas

Memang bad dayyyy
tadi dalam class, time cikgu takde. semua semangat pakai earphone. aiyakk
dah tuh siap nyanyi lagu Thinking Of You - Katty Perry.
ahhahahahahha tengah syok syok nyanyi, boleh plak cik Rahayu which is salah satu cikgu disiplin gi engok kat pintu.
Kitaorang, (Yang, Me, Nur, Sabby and Nad) tak sedar ada cikgu.
nyanyi nyanyi nyanyii terpekik melolong tuhhhhhh
Nad dah cam,
'weh cikgu cikgu'
HAHAHHAHAH sabby lagi tak dengar, lama tu baru die sedar.
dah dia sedar. dia cakap kat Yang, 'wehhhhh cikgu wehhhhh'
korang tau apa yang lagi buat?????
HAHAHHAHAHAH die jerit lagi kuat part jerit chorus, 'THINKING OF YOUUUUUUU!!!"
hahhahahahahhaha siot betul.
memang tak kantoi plak. hahhaha serius kelakar ohh.
handphone Yang je yang kena rampas. haha
memang la actually this will be sad story tapi tetiba bila teringat yang Yang nyanyi lagi kuat tuhhh, adoiiiii.... lawak seyhhh
kau ni memang la Yang. suka buat lawak basi. HAHAHAHAH

-The End-

SEJARAH

Hari ni bad gile meyhh.
before class recess tadi. dah fighting sama cikgu sal parlimen.
cam ni kesah die.

Iya : cikgu, textbook sejarah ni banyak tipu eh?

Nad : a'ah. tak detail kan cikguuu?

Iya : sebab ye la ada yang die story kadang-kadang tak habis.

Cikgu SBU : apa bukti? yang mana satu ni? mana satu? meh bagitau saya.

Me : ala contoh yang TAR merayu rayu nak Sabah & Sarawak.

Tiba tibaaa....
Cikgu SBU : siapa bagitahu ni? konon die dah pandai sangat la nak hina konon TAR tu terlalu hina nak merayu rayu, melutut nak sangat Sabah & Sarawak? Bagitahu saya siapa nama die. Cikgu mana ni? Apa kelulusan die? Kenapa die nak memburukkan nama Malaysia? Saya boleh je kalau nak call polis (sambil pegang da phone die) pastu nak masukkan awak dan cikgu awak tu dalam jail. ikut suka nak hina hina TAR. amboiiii tak penah saya ajar cam ni.

Me & Nad : tak la, kitaorg just tanya. ye la, tak tahu mana betul.

Cikgu SBU : haaa tengokk. ni mesti nak negatif je. hee saya geram betul la. Petang ni kul 5pm, saya nak jumpa Dato' Mu*****n, saya nak lempar buku text yang awak cakap tipu kan. Kalau tipu buat apa nak guna lagi kan? saya tak kesah. saya takkan lepaskan Faten. Saya nak jugak nama cikgu tuh.

Iya : takde la cikgu, kitaorang tanya je. jangan la salahkan siapa-siapa. kitaorang just nak tahu.

Cikgu SBU : dah dah, saya tak kesah. selagi saya tak tahu nama cikgu tuh, saya takkan lepaskan awak (tunjuk kat aku) dan nad.

Semua : alaaa relax la cikgu. nak tanya jee.

Cikgu SBU : masalahnya, saya tak boleh la kalau orang bangkitkan isu ni. saya ni semangat patriotisme ni tinggi. saya memang nak mempertahankan negara. apa guna nya kalau warga Malaysia tapi tak tahu nak menghargai??? Faten! saya nak nama die sekarang jugak? saya nak terus call dia.



(aku dah la ngan cuak. takkan nak bgth nama cikgu tsyen aku ni. sian dia. padahal die tak salah ape ape pun. aku pun just tanya.
SALAH KE SEORANG PELAJAR UNTUK MENANYA KEPADA CIKGUNYA TENTANG PERSOALAN YANG DIA TAK TAHU?)
then, aku diam and terus keluar.
Iya plak tak habis habis rasa bersalah sbb bagi dia, die yang bangkitkan semua ni.

To iya :
''Dah la iya, aku tak marah pun kau. if let say cikgu marah kau, that's mean cikgu marah aku jugak. Jangan fikir bukan bukan eh''

To 5 Berd :
''eh korang sorry aww kalau buat ada yang marah aku. plus, aku tak pun buat cikgu sakit ati. tetiba je die nak emo sal parlimen segala. haihh, hope korang paham ehh''

Thursday, July 16, 2009

Cat

Kedatangan kucing ni bila nak makan petang after balik sekolah.
Kucing tuh duk je kat tingkat dapur.
Lat last die masuk.
Wah wah wahh ikut suka kau je an kucing. hahah
takpeeee janji die hot okkk.
ni la first time aku tengok kucing jantan yang tak garang. hehehhe
suka awwww
Adik nak letakkan nama die 'UNDERTAKER'
aiyakkk ni bukan ke nama salah sorang WWE ape ntah dulu tuh
layan je laaaaaa

pasu sempat nak bagi dia makan pulak. :) baik tak baik tak? haha


dah tuh, bagi air kosong die takmo. adik pun buatkan susu. baru dia nak. wee~



Jum terbalikkan kepala, hehe


tengok atas ni bila si undertaker nih da kenyangg.
alamak ai kau niii, nak jelir jelir lidah plak. grr
tau lah hot, hahaha
hope die datang lagi esokkkk
hahha you're most welcome :D

Love


i love you girls, Bestfriends :))

Wednesday, July 15, 2009

Manohara

Well, i guess everyone seharusnya dah tahu semua story story princess ni kan.
hahaha nampaknya aku lah orang terlembap tahu sal kes die nihh hahah
so me search it on youtube.
banyak la comments yang merupakan perbalahan di antara Malaysia and Indonesia.
huhuu gila laaa amek kau, ni kutuk tuh, tuh kutuk ni.

Especially to girl ,
siapa rasanya tak le jawab nihhh meyh gaduh dengan aku.
siapa waktu kecik bila ada orang tanya ,
Nanti dah besar nak kahwin dengan siapa?
and caya tak jawapannya mesti ,
PUTERA RAJAAAAAA
Bila ditanya kenapa?
and jawapannya mesti jadi ,
sebab KAYAAAAA! :D
pastu leh jadiii Pwincessssss :)
plus dengan senyuman yang cam kambeng tuhh.
pastu cam bandan bandan an.
BETUL TAKKKKKKK?
And kenapa aku cakap puteri manohara ni.
kebenaran dekat Allah s.w.t je yang tahu.
kita as manusia ni takyah la nak back up siapa siapa then nak cakap,
ohh die blablabla.....
elehh aku pun actually back up Malaysia la ofcourse kan. huhu
tapi sal manohara ni punn aku yang kira kira nak sebaya ni leh buat as pengajaran la kan.
Sebab dia tuh model, perwatakkan die kat negara indonesia pun harunya sosial kan.
so, die pulak kahwin dengan Tengku Kelantan.
KELANTAN? hahahhahah siapa tak kenal wehhh
pergh agama islam sumpah wa respect sama ini negeri.
so, manohara yang baru kat Kelantan tuh leh accept ke?
ini lah persoalannya.
(amy, i dah post. mesti you suka baca an? hehe)

Monday, July 13, 2009

.

B U Z Y
Lama gila tak update kan
sorry lah gengggg
buzy la sekaranggggggggggg
.Sijil Pelajaran Malaysia.

Tuesday, July 7, 2009

Speech

oh siapa yang rasanya tak tengok speech Michael Jackson's daughter better you guys watch this.
It's quiet sad ok.
aku yang tengok pun leh cam OMG.


Sunday, July 5, 2009

Cheerleading Competition



And lastly, we know the result kan. punya nak tunggu setahun. AHHAHAH
me went there with adik and Nad around 12pm++.

but before tuh, nak melaram dulu :D



Semangat kuning ok, nak sokong Shirtliff nih!

ok then, and meet sama cik Yang sorang tuh kat Bukit Jalil.
and something bad happen yang aku tak sangka die datang ngan siapa, cuma Yang just text me.
she said,
'Faten, aku ada suprise tuk kau'
know what, she bring my ex there too!
bodoh kau Yanggggg
aku taknak jumpa die lah mangkukkkkk
TAK SUKA TAK SUKA ngerti lo?
haihh

ok, lantak la.
and ini lah kemeriahan Stadium Bukit Jalil
dipenuhi dengan semut-semut manusia..



Ramai takkkkk?



Pastu, aku ngan Yang ape lagiiiii, buat perangai laaa.
HAHHAHA
tengok nihh !




Cantik tak muka akuuu, HAHHAH
muka mahal ni wehhh



Dah tuhh, bosan gila. Ijal cannot come la.
Dia ada kerja.
Takpe la, ajak akim. ehehehehe
yeayyy, Akim leh datangg.
sayang sama itu pakcik ! :))
and me lepak with him. *lepak ke? hehehe sorry akim*
Tapi die kena sokong shirtliff so die kena pakai baju hitam.
And I force him to wearing black tee also. HAHA

Around 6++pm tuh, result dah kua.
fifth place, Dynamitez
Forth place, titans tak salah kot

Third, 2nd runner-up is calyx








1st Runner-up goes to Shirtliff

HAHHAHA sengaja nak menghuruf besarkan KAN. hahah








And the champion is,
Blitzerz ....
Pergh tak penah tersenarai punn dorang nihh
anway, congratulation ehh







Ohnygod, atleast CBN tak menang kannnnnn
Amin Amin Ya-Rabbal Al-amin
fuhhh,
huhuuuuuuu
dalam train CBN diam wehhh :D
*maaf ye kalau cbn baca sebab saya memang anti-cbn.
HHAHAH
TOO BAD DARLING

Bila ontheway back kat dalam train tuh, sempat lagi kann nak snap snap. hehe



coppp! ini adalah candid ok.
tak sedia lagi, adik dah snap.
hampeh muhh!



and ini tangan kamiiii :)

pastu, kita pun pulangg. penattt

ok, mau off. nyte nyte

Saturday, July 4, 2009

Handphone.

hehe actually me merajuk kat mama sebab die dok membebel sal yang handphone hilang ritu.
so, dia cakap la,

Mama : nanti mama papa balik kenduri, kita pi lah ampang point.
Me : taknak. malas la.

Hehehhehehe
pastu around 2++pm, mama text me,
''A**, naik bus gi ampang point sekarang. mama papa tunggu sini.''
Aiyokkk naik bus? dah la ngan panas nihhh.
gile tak best. hishh

so, bila dah sampai sana, muka ku mula la monyokk.
hukhuk. ape tak nye, semua phone ok gak la cam semua dikurangkan dalam rm200
aku plak ada je dalam budget rm100 :((
ape nak beli wehh
sampai la satu kedai ni, nasib papa kenal die.
hehehhehe
dapat la harga murah. huuu best nye.
tapi mama gak bayar.
thx mama :))
suke nyeeeeeee
dah tu, papa duk ejek ejek aku sebab tersengih sengih sorang sorang. HAHAHHA

Sony Ericsson S302.


Finally, dapat gak handphone. best nye.
suka nya dalam hati lalalalala~~~


p/s:oh maybe ni nikmat tak gi cheer comp rini kot. hehe

Pasar telefon bimbit

This morning, me accompany mama to send adik at ampang point.
tetiba, nampak la ada cam banyak gile ape tuh nama kalau ada jual jual banyak, khemah ehh?
pape lah.
ok, dah tuh die dok tulis....
PASAR TELEFON BERJENAMA LESS UNTIL 70%
fuwahhh mata ku sudahh rambanggg
ye la, handphone sekarang ni pun dah rosak rosak tau. sobs sobs

takpe, la nanti petang pergi. sbb sekarang lom bukak lagi.

Thursday, July 2, 2009

DVD

First, k.eti dah story.
Second, Diera pulak story.
Third, biarlah aku pi beli cd sendiri and layan cite tuh ehhh.
hehhe i like horror movie kan so i dont mind la if i wanna buy this cd.
just now me and adik went to the pasar and last last dapat la cari ceritaaaaaaa.....

ok lah tuh rm8 kan. hehe but we can get lower price rm1 kurang sbb cakap budak tecik.
ececehhh hahaha
pastu adik kata die nak tidur.
ala takkan nak layan sorang sorang, takut seyhhh
so paksa punya paksa finally adik pun nak tengok gak ! yeayyy.
i love you bebehhh kesuma. haha

ok, i bet you guys better watch this movie do.
best gak la.
lagi lagi orang yang cam suke cite cam Eden Lake yang dulu tu kan.
the best part dalam cerita ni,
bila ayah die nak balas dendam. huhuuu
layannnn.

ok, ni je boleh aku cakap.
byebye gengg.
nak tidur.
sok merentas desa wehhh -__-
malas lak nak pi.

Wednesday, July 1, 2009

Semakan PLKN.

sobsobb.
perkara yang dinanti, tak datang
perkara yang nak dielakkan, datang dahulu.
Kedatanganku ke sekolah telah buat satu kecoh
'' FATEN, KAU DAPAT PLKN TAKKKKK? ''
dengan muka blur nye aku menjawab,
'' dah tahu ke? mana tau nihh? huuu cuak seyhh ''
rupa-rupanya satu form 5 dah kecoh sal PLKN mangkuk hayun nihh.
dalam class sume dah kecoh nihh nak check thru phone nihh
sampai turm aku,

PLKN SEMAK 92****14****
SEND TO 15888


Sabby and Yang dah budget,
'aku rasa faten dapat doooo'
perghh lagi lahhh tangan aku sejuk an.
tahu last last apa aku dapat?

''Tahniah! 92****-14-****, Nur Faten Farhana Binti Mohd Nasir .......... siri 7/2010''

Aiyooooo betapa sedihnya hatiku.
sobsobbb. tapi aku tak kesah sangat.
nak gak try benda benda ngarut nih ann.
tapiiiiiii...... KENAPA AKU SAHAJA? :(
Ya Allah, kau bantulah hambamu iniiiii
huaaaaaa -__-



KENAPA AKU? HUKHUK