Monday, August 31, 2009

Kuih - kuih





Roti jala














Kuih pelita










Alamak.
malam ni bila search ntah hape hape kat internet ni,
macam macam plak yang aku jumpa.


L A P A R

Sunday, August 30, 2009

Makanan buka puasa hari ke-10

walaupun today adalah puasa yang ke-10, ada some family they celebrate buka puasa cam biasa.
but not like my family, haha
plus plus k.erin and abg wan balik.
lagi laaaaaaa~
yea, i need to admit it on here ...
'okayyy korang nak kesayangan mama papa laaaaaaaaa'

*suka lah tu k.in and abg wan kalau baca =.= hishh*

tengok la juadah makanan buka puasa harini =.=
mana ah aku tak bertambah tembam dan tembam dan tembam?


meh aku close up apa yang ada okay :)
silalah bukakan selera pada bulan puasa ini ye ;P


*Daging goreng paprik*

*paru-paru goreng*


*sate ayam and daging beserta kuah kacang*
percaya tak satu cucuk the cost is 80 sen?
mahal tapi puasa =,=
mahal lah TAPI!

the favourite one issssssss....
*Sambal Tempoyak!*
slurrppppp

what kind of fish heh? plus salad.
i dont even know but the taste was likeee damn i want some moreeee dude!


disebabkan kami sudah mengembungkan perut dan terasa penat mengunyah,
syaitan berkata,
'dah la fatennnn. kau duk je rumah. tidur. buat apa nak tarawih? apa dapat kannn.
baik tengok I Am Legend'

ehem ehem. i'm not going to tarawih lah. =P

Friday, August 28, 2009

Tarawih


Today was my first day nak pi tarawih berjemaaah with my family at surau.
admit la before this i had an excuses for not going to tarawih.

Bila first time dalam surau, i'm a bit shock bila imam dok cakap,
'sila rapatkan 'saf', kita sembahyang buka sebab nak keselesaan'
HAHAHHAHAH ada pulak tok imam ni, siap memperli lagi. adoii
yela aku tengok pun ada certain people in the surau pun mengada-ngada pulak =.=

hahahha aku ni bukan la gila iman pun,
bila sunat tarawih ke-2 je, aku da cammm

uhukkkk cepat la habis.
last last aku pun dihabiskan dengan witir.
lega. amin finally aku dapat habiskan solat tarawih berjemaah juga :)
Happy nyeee.

Sleep time

Bila kita sebagai umat islam berpuasa then rasa mengatuk terus tidur,
for me, it's like...
''alaaa biasa lah semua tidur. penat agak nyaaa. mengatuk kot''

Tapi macam mana kalau ni pulak?



Chiky / Goku

Beberd

J.Lo

Goku


HAHA tidur lah wahai kucing kesayanganku
senang hidup kau
orang tidur sebab lapar
kau tidur sebab kenyang yeee
=.=

Youtube

Now see this. dah sekarang mood aku suka meng-youtube.
watch this.





He's greet dude!

Wednesday, August 26, 2009

District 9

yeayyy Akim dapat meneman saya untuk tengok movie today :)
we and adik watched District 9.
at the first place, we decide nak tengok The Orphan.
hahha kurang hasam nye Akim.
ada pulak dia nak ejek aku konon takut tengok hantuu
eh hello, talk to my butt
cerita hantu la mak suka aww awwww ;)



tengok dia punya "ape sebuat atas ni? banner eh? apa apa lah', cam bosan. aku budget adoiiii mesti cerita laki laki =.=
layan je la.

seekkaaaaalliiiiiiii SUMPAH best!
funny, sad, touching, cute.... semua lahhh
korang tengok la.
aku bagi 4 bintang dari 5
adik and Akim betting mesti ada cerita 2 nye? ye keeee?
kalau ada pun best gakkk. hehe


p/s : haha harini akim kena bayar lebih movie sebab ladies day.
TOOOOO BAD :p

Tuesday, August 25, 2009

Extra class

Ape lagi. class Cik Ta la :)
Excited la nak pi. ye laaa, bm aku ni tatabahasa lemah sikit laaaaa
uhukkk pasif, aktif, frasa nama...... blablabla. adoyaiii
Tak suke tak suke. tapi kena suke.
ni la muka budak budak yang baik datang :D



Monday, August 24, 2009

Hang out

yeayyy harini kua berbuka sama Nur sebab sok dia tak dapat sama ngan kitaorang nak berbuka pulak.
so, we decided to watched i love you, beth cooper movie.
4.30pm : on the way to KLCC.

5.00pm : I love You, Beth Copper


cerita dia cam biasa je la sal budak nerd yang tergila gilakan budak hot kat high school. but dalam cerita ni banyak kelakar.
kalau nak tahu, pi la tengok sendiri.
takpe, atleast tak la merugikan kalau tengok pun :)

7pm : Me teman Nur nak buka puasa kat Dome. takde ramai orang pun. sikit je =,=

8.30 pm : tiba-tiba nur bosan ajak la tengok movie lagi.


HAHHAHAH G I L A tak? :D

At the first place, we want to watch The proposal tapi last timer dia kul 7.30. uuhukkkk :((
kempunan aku.
so, last last kopek tengok la ceritaaaaa... jeng jeng jeng


HAHAHHAHAHAH kelakar okayy


but for me it is quiet Bosan gak la sebab jalan cerita dia banyak amek from movie movie yang dorang gabungkan cam Storm the yard, Hairspray, High school Musical, Step up 1 & 2.
cuma kadang lawak la.
cam korang kena tengok part part ni ,
sumpah korang akan gelak nye. wa bet sama lu.




haa mamat ni pulak dia berlakon cam zac efron la konon. dia cute. malangnya, AUWWWW :(

Sunday, August 23, 2009

Makanan buka puasa hari ke-2

Alorrrr semalam sebenarnya ;agi banyak makanan from today.
tapi kalau orang da lapar, nak amek some picture pun Terlupa.
takpeeeee. hari ni saya sudah sediakan seberapa picture untuk tontotan kalian ;)
silalah nikmati juadah rumah kami. hahah
yang tengah berpuasa tuuuuu, bunyi banyak banyak slurrrpppp pun takpe :P

* ini adalah sayur kailan yang dimasak oleh saya*
hehe. promote pulak.

*ini ialah pulut panggang. homemade okay. kakak saya yang buat*

*kuih lapis juga by homemade. tapi tak manis. well, biasalah tu.... puasa kan*

*ini kuah asam MAMA E'E punyaaa. slurppp sedap wehhh.

actually ni makan dengan ikan bakar tapi akibat lapa, lupa plak nak snap picture.

sorry geng*

coppppp! see, itu la ikan bakar. nyummmm.

JEMPUT MAKAN :)

First day of puasa

Hey Geng!
selamat berpuasa.
Sempena di bulan Ramadhan ini, which is semua syaitan pun sekarang sedang diikat.
dan yang sedang menaip ini ialah diri saya yang sebenar. haha bekesempatan untuk meminta maaf kepada semua jika saya buat salah.
Halal kan makan minum saya.
Ampunkan dosa saya yang pernah saya lakukan sebelum.
Doakan saya pass SPM, itu sudah mencukupi.
May Allah SWT bless ni. Amin.

Sorry, selepas ni. maybe anak Nasir ni akan A W A Y.
after cuti ni ada trial. so i will focus first on my exam,

catch you laterrrr

love,
Faten Nasir

Thursday, August 20, 2009

Kakakacang

Ain ada bagi aku and Nad satu kacang nih.
baru sat ni aku nak makan,


HAHHAHAHHAH
cam ne eh kacang menglembu?

somebody please show me!

Monday, August 17, 2009

Pelan.

ecehh. Papa dah start berangan.
me and adik pun dengar laaaa

Ni haa pelan pelan.
kepada kakak kakak ku yang sedang membaca.
lihat la pelan rumah kalian ;)




cehh saya pulak poyo konon :P





hopefully apa papa nak ni menjadi. Amin
so that k.eti leh kahwin cepat ;)
*wink wink

Sunday, August 16, 2009

shoes

Today we are going to carrefour Ampang!
haha excited. lama tak pi sana kot.
yang kelakar nye, k.eti bawak and we are just mary go round without buy anything. haha
sounds funny yeh.
yela. pusing pusing atlest kena la pi cashier and bayar something.
ni blah cm tu jeh. haha

then we went to this shop.
lupa la apa nama kedai tu
x.e.s ape ntah. there's a lot of shoes.




but k.eti soh cari sandal cam tu la. black colour.
sebab nak bawak pi kerja.
tapi satu ni menarik perhatian saya.


simple and nice.

ijustine



hehe i just boring and i don't know what to do.
i am going tuition at 4 pm.
tapi sekarang baru 3pm, aiyoo.
so open la website yang aku duk suka suka sekarang nih.

http://www.youtube.com/user/ijustine

hhahaha dia ni minah gila do. macam macam dia buat.
sekali aku open satu video dia buat, haha funny lol.

Saturday, August 15, 2009

sobs.

alaaaa nampak logo ni pun sure korang dah tau.
Today i'm not going to school.
i felt tired all day.
but ni pun baru pulang tuition. guess what !

Nad : Faten! aku ada something nak bagi.
Me : apa apaaa?
Nad : jap laaaa (tengah kuakan something from her bag)
Me : cepat la bonedddd. tak sabar nak tahu ni !! pasal ape? story apa niii? hot ke?
Nad : heee (tersengih busuk dia tu) a'ah, sal idup mati kita
Me : kau biar betul Nad? =.=

last last die kuakan .... jeng jeng jenggggg


INI ADALAH
BORANG MAKLUMAT CALON
PUSAT LATIHAN KHIDMAT NEGARA SIRI 10/1020

Hishhh kurang hasam la kau ni Nad. grrr.
tensen tensen.

Nobody Nobody

well WonderGirls. hehe. actually video ni Zainab (Nur's Sister) dah tunjukkan.
tapi aku wat dek. malas layan.
tetiba semalam lepas lepas cyber cafe, dah bosan sangat bukak la lagu Nobody nihh.
haha kelakar okay sedangkan video ni orang thailand yang punya.
tengok !
this is the original by WonderGirls.




VERSUS

Thailand dance. huhuu



hahahahaha.
Well, laki laki Malaysia BOLEH ke lawan? :)

Friday, August 14, 2009

Ngoks.


TOLONG JANGAN TENGOK !
Entah apa apa
bosan SANGAT sangat SANGAT sangat SaNgAt !!!
Kalau nak rugi, tengok lah !


Ada gak part yang best.

1. Bila part dapat tau doctor tu seorang pendera girlfriend dia.
2. Bila dorang nak tengok 'movie' tu kat wayang lama yang telah tinggal kan.
bayangkan ada dorang je (6 org) yang tengok, tetiba satu satu kerusi turun
well, tau tau je la thailand nye style wayang cam ne an. heee.
scary mak tau

i miss you.

Undertaker. mana kau? sobs. lama tak balik rumah.
yea i know. it was my mistake.
after ada persian cats terus palau dia. plus kalau dia fighting sama persian cat, even bukan salah dia, nanti aku and adik mesti marah dia.
then, akibatnya, sampai sekarang dia tak balik :'(

Huk. Huk. i miss you do :( :( :(

Thursday, August 13, 2009

G.I.Joe


Hangout sama akim pi la tengok G.I.JOE
hehe nasib dia baik mau amek and hantar aku hehe
trimas akim.
yeayy walaupun aku tak suka sangat cerita yang robot robot ke ape ke benda ngoks ni tapi puas hati la the movie is quiet okay.
even edit pun tapi gempak.
aku rasa best kot la after all kan.

tapi aku nak tengok the proposal. tak tengok tengok lagi pun. uwaa
sedih do.

Wednesday, August 12, 2009

mask H1N1



Jadi lah warga Malaysia yang bagus :)
yeayy i bought the mask. and now i will using it dude.
yeahhh. excited hahahahaha sebab nak pakai bila nak pi tuition tadi :P
haha aku ni bukan nak prevent, ni poyo je nak pakai.
yela, cumil la siapa siapa pakai pun :)
lagi lagi kalau ada makcik ke pakcik tua kerepot tu. alololorrr

survey harga mask ni eh.

kedai runcit kosas - rm 0.60
watson ampang point - rm 1
kedai ubat Bandar Baru Ampang - rm 1.30 !!

BAPAK MAHAL WEH.
aku pun tongok sebab semangat punya pasal, aku pi beli yang mahal tuhh. grr
lantak la, rezeki dia kot.
ok, conclusion nyeee, ehh korang pakai la. comel ohh nanti :P
hehehehe

Friday, August 7, 2009

Beberd :)

FRIDAY. huwaaa kena gak ke pi sekolah ?
nasib la today aku dok pikir ada exam an. haha

the story begin like this.
tengah exam, sekali ada bunyi,
'miawwww... miawwww'
budget alaa maybe ringing phone cikgu.
ok lah, kitaorg cool lagi.
again, 'miauwww... miauwwww'
STOP! ni bukan ringing dah. ni memang betul betul kucing nihh.
last last we figure it out tak jumpa. tapi Ain jumpa. yeayy

anak kucing. uwaaa comel sangat. dah la gomok. putih gila. mata biru.
nad = ''eh die ada kacukan mat salleh eh?''
aduyaiii. boned boned. HAHA

ni haa,

Nama dia BEBERD. sempena jumpa kat berdikari :)

nahh. ada siap video lagi ;)
video

pastu, semua tak tahu nak soh sapa bawak balik. yela, semua tuition balik rumah sah sah petang.
takkan nak bawak tuition.
so aku la yang decide biar bawak balik. pass to adik first then soh dia bawak balik.
YEAYY!

Monday, August 3, 2009

New new hair babyy

hooyeahhh.
''early morning, she wake up and she snap snap snap the picture.''
(baca atas ni cam lagu Britney tuhh haha)
yeay finally me happy with the hair. kekeke
nah, tengok....
ni pun semangat bangun je tidur terus snap picture taw.


HAHAHHAHA